T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BARTIN / MERKEZ - Bartın Halk Eğitimi Merkezi

TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA YER ALAN İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAKLARIN MESLEKİ EĞİTİMLERİNE DAİR KAMU OYUNA DUYURU

16-05-2022 Tehlikeli Ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalıştırılacakların Mesleki Eğitimlerine Dair  Kamu Oyuna Duyuru;  

Tehlikeli Ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalışanların Mesleki Belgelendirilmeleri Yönetmelik gereğince, Sosyal Güvenlik Kurumuna ait kayıtlar esas alınarak 1/5/2017 tarihinden önce çalışmaya başlayanlar, Millî Eğitim Bakanlığı ile birinci fıkranın (e) bendinde sayılan kurum ve kuruluşlar arasında yapılacak protokoller çerçevesinde verilecek en az 32 saatlik eğitim modüllerini tamamlayarak belgelendirilmeleri halinde bu Yönetmelik kapsamında mesleki eğitim almış olarak kabul edilir. 1/5/2017 tarihinden sonra çalışmaya başlayanlar Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşları tarafından verilen belge ile işe girebileceklerdir. Detaylı bilgiye  https://www.myk.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.     

Bu bağlamda Kurumumuz üzerinden alınan belgeler 1/5/2017 tarihinden önce çalışmaya başlayanlar için mesleki eğitim almış olarak kabul edilmektedir. 1/5/2017 tarihinden sonra çalışmaya başlayanlar Kurumumuz tarafından düzenlenen kurslara katılabilirler, ancak kurs sonu bitirme belgesi işe giriş için mesleki eğitim yeterliliği olarak ilgili kurumlar tarafından kabul görmeyecektir.  

Tüm paydaşlarımıza ve halkımıza duyurulur.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.05.2022 - Güncelleme: 16.05.2022 11:08 - Görüntülenme: 566
  Beğen | 0  kişi beğendi